Hjem AspIT fornyer sig selv

AspIT fornyer sig selv

AspIT fornyer sig selv

AspIT – nu med plads til fornyelse

Det nærmer sig. Årsmødet for alle, der vil vide mere om unge med særligt talent. Den 19. maj byder AspIT på både videndeling og hyggelig networking. Traditionen tro, ganske gratis og med en del fornyelse. Er AspIT pengene værd for kommunerne? Hvad mener EVA/Statens Evalueringsinstitut om AspIT? Hvordan bliver du bedre til at kommunikere på den fede måde? Nysgerrig? Så få en plads i salen.

Hvert år i maj, og nu for 11. gang, sætter AspIT rammen for et stort møde mellem folk fra hele landet, og på tværs af brancher og fag. Fra kommuner, virksomheder og mange andre steder. Et inspirerende møde om, hvordan vi i dette land kan skabe mere værdi ved at fokusere på talent i stedet for begrænsninger.

I år er Statens Evalueringsinstitut på podiet med Cecilie Juul Jørgensen for at fortælle, hvordan de vurderer AspIT. Det er resultatet af et meget omfattende analyse arbejde, og udtalelser fra EVA er derfor også noget, der vejer tungt, når alle andre skal bedømme AspIT. For eksempel når en sagsbehandler skal indstille en ung til AspIT. Eller ikke. Spændingen bliver udløst den 19. maj, ca. kvart i 11.

Én af de mange kommuner i Danmark, der hvert år sender unge med autisme spektrum forstyrrelse og IT talent på en AspIT skole, er Varde Kommune. Vi har spurgt Arbejdsmarkedsrådgiver Tannie Sørensen om, hvordan det egentlig er at samarbejde med AspIT. Er det besværligt, lever vi op til det, vi lover, er det pengene værd, kan noget blive bedre osv. Mon ikke svarene inspirerer på tværs af kommunegrænser.

– Hos AspIT er vi altid på jagt efter nye impulser. Vi har over de seneste måneder arbejdet med at gøre uddannelsen endnu bedre – bare fordi EU og Unesco har udnævnt AspIT til såkaldt ”Best Practice”, kan tingene altid udvikles, mener vi. Der forskes hele tiden rigtig meget i effektiv læring, og det suger vi til os. Vores opgave er så, at bruge dét, der passer til vores formål og målgruppe. Det har vi gjort, og derfor præsenterer vi nu vores nye undervisningsmodel, siger uddannelseschef Ole Bay Jensen, AspIT.

– Den nye model bygger oven på det, AspIT allerede står for. Det vil sige, at vi gør det hele skarpere. Med endnu mere individualiseret undervisning, mere fleksibilitet i valg af fag, nye undervisningsmetoder og mere vægt på feedback til og fra den enkelte elev. Det glæder jeg mig til at fortælle mere om på årsmødet – og til responsen fra årsmøde deltagerne, når vi som altid får tid til at snakke i løbet af dagen og henover frokosten.

Årsmødet kigger også på den verden, der møder eleverne efter uddannelsen. Noget af det, der betyder rigtig meget på mange arbejdspladser, er kommunikation og samarbejde. Det kan gøres på mange måder, og derfor taler man om forskellige virksomhedskulturer, men noget kommunikation virker bare bedre end andet. Uanset hvor. Det kommer Rune Strøm og fortæller om. Hans foredrag hedder ”Så tal dog pænt – for helvede”. Det bliver slet ikke kedeligt.

AspITs årsmøde er åbent for alle. Se hele programmet på aspit.dk, og meld dig til nu. Nemt, gratis og på gensyn.