Hjem AspIT elever som udviklere

AspIT elever som udviklere

AspIT elever som udviklere

5 studerende fra AspIT udvikler værktøj til håndtering af sygefravær.

I 6 uger har studerende på verdens eneste IT-uddannelse fra unge med Aspergers Syndrom, men støtte fra VirksomhedsNetværket arbejdet med udviklingen af et IT-værktøj til håndtering af sygefravær i private og offentlige virksomheder.

“Det har været en spændende proces at arbejde sammen med de unge fra AspIT om denne opgave, og jeg syntes vi er nået meget langt på de 6 uger. De har været meget gode til at omsætte vores ønsker og ideer – og der har været mange – til konkrete ting i IT-værktøjet”, udtaler chefkonsulent Karsten B. Vester fra VirksomhedsNetværket.

“Vi står i dag med et værktøj som ganske vist ikke er helt klart til at sende ud i virksomhederne endnu – det har opgaven været for omfattende til og tiden for kort – men som udgør et utroligt værdifuldt grundlag for det videre udviklingsarbejde med værktøjet som vi på sigt forventer os meget af. Det kan måske blive de næste studerende på uddannelsen der får denne opgave” udtaler Karsten B. Vester videre, og fortsætter “De studerende har undervejs været på besøg hos 2 af de virksomheder der er organiseret i VirksomhedsNetværket – Rockwool i Vamdrup og Gumlink i Vejle. Det har været besøg, hvor de studerende har fået et godt indblik i, hvordan en virksomhed ser ud indenfra, og de har set, hvor IT-værktøjet skal anvendes i dagligdagen.”

“Vi er utroligt glade for, at vi som et netværk med fokus på socialt ansvar på denne måde, har kunnet omsætte dette emne til konkret handling. Vi kan kun ønske de 5 gutter held og lykke på deres videre vej ud på arbejdsmarkedet” slutter Karsten B. Vester.

På billedet ses de 5 studerende Jonas Lindkær Blæsbjerg, Michel Almind, Dennis Christensen, Mads Frantzen og Simon Hylleberg Christensen sammen med deres underviser Kim Rohman Marcher med IT-værktøjet og gaver fra VirksomhedsNetværket for veludført arbejde.

Nærmere oplysninger kan fås hos: Chefkonsulent Karsten B. VesterTelefon: 2530 2292 Mail: karsten.vester@mail.tele.dk