Hjem Al begyndelse er svær, siger man – i Esbjerg er vi kommet ret godt i gang

Al begyndelse er svær, siger man – i Esbjerg er vi kommet ret godt i gang

Al begyndelse er svær, siger man –

i Esbjerg er vi kommet ret godt i gang

Et nyt skoleår er i gang på landets AspIT uddannelser. Og for nogle af stederne, er der også tale om uddannelsesstart. I Esbjerg er det ikke kun spidse blyanter og splinternye pc´ere, der møder skolens første elever. De har også fået helt nye cykler og fitness-kort. Og stemningen – den er i top.

Det var en gruppe temmelig motiverede elever, der havde første uddannelsesdag på AspIT hos EUCVest i Esbjerg forleden. Alle syv elever havde set frem til at komme i gang efter afklaringsforløbet i januar – marts. Også lærer-teamet har glædet sig til at få hverdagen på skinner i Esbjerg.

– Stemningen kan med ét ord beskrives som forventningsfuld. Og især sammensætningen af vores lærer-team på fire personer, gør eleverne forventningsfulde efter at lære og udvikle sig. På AspIT handler det jo om at gøre eleverne klar til et lønnet job efter uddannelsen, og derfor forbereder vi dem både fagligt og socialt, fortæller afdelingsleder Karen Munk Rasmussen fra AspIT på EUCVest.

– I forhold til det sociale og det mentale, har vi – i lighed med andre AspIT uddannelsessteder – idræt på skemaet. Det styrker både indlæringen og fællesskabet. Derfor har alle syv elever fået tilbudt et gratis medlemskort til det lokale fitnesscenter. Og i stedet for at tage bussen derhen, har hver elev fået stillet en helt ny cykel til rådighed siger Karen Munk Rasmussen.

Rygtet om de nye fokuserede IT-talenter har bredt sig til andre steder i byen. Allerede før EUCVest har gjort noget for at skaffe praktikpladser til holdets praktikperiode i slutningen af 2011, har AspIT i Esbjerg fået et par henvendelser fra interesserede praktiksteder, der har set mulighederne med en ung AspIT på holdet.

– At vi allerede nu, få uger inde i uddannelsen, har fået henvendelser fra både den private og den offentlige side, er et særdeles positivt tegn på, at uddannelsen lever op til målsætningen; at få unge Aspergere i job, mener Karen Munk Rasmussen.

I det hele taget gør AspIT i Esbjerg meget på netværkskontoen. Uddannelsen er i tæt dialog med områdets PPR/Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og er også med i DHI netværket, der arbejder for at styrke den helhedsorienterede indsats for unge med særlige behov i uddannelse og beskæftigelse.

Og på det interne plan er der også gang i gode initiativer.

– Vi har valgt at arrangere løbende fyraftensmøder for elever, forældrer, UU-vejledere og sagsbehandlere fra de lokale kommuner. Formålet er at skabe et stærkt og udbytterigt netværk omkring os. Med videndeling, erfaringsudveksling og skærpet udviklingspotentiale. Vi vil åbne os, i stedet for at lukke os inde i vores egen lille verden – helt i tråd med AspITs overordnede filosofi, siger Karen Munk Rasmussen. Første fyraftensmøde bliver afhold i løbet af efteråret.

I mens fortsætter den gode hverdag blandt elever og lærere i deres hyggelige lokaler på EUCVest, hvor eleverne også kan hygge sig i deres egen fredagscafé, som de er ved at indrette med både Xboks, brætspil og boksebold. Og den første konkrete opgave for eleverne er test af Windows 7.0 på EUC Vest, før det implementeres på uddannelsesinstitutionens over 1.000 computere. Go´ arbejdslyst, gutter.


HUSK
Gratis konference på Brogaarden – Stib/Middelfart

AspIT at Work – Årsmøde den 5. maj 2011 kl. 13.00 – 17.00.