Hjem Blog STU uddannelse

STU uddannelse

Hvad er en STU uddannelse?

Hvad står STU for? STU står for “Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse” og er en 3-årig uddannelse, som er målrettet unge med særlige behov, som har brug for en uddannelse, der er tilpasset deres individuelle behov og forudsætninger.

Hvad er en IT STU på AspIT?

AspIT er en erhvervsrettet IT-uddannelse, der tilbyder en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) til unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF) og andre relaterede diagnoser. STU-uddannelsen på AspIT er designet til at imødekomme de særlige udfordringer og behov, som netop du måtte have og hjælpe dig med at opnå dit fulde potentiale og dine mål.

Hvad indeholder vores STU IT uddannelse?

STU-uddannelsen på AspIT er en treårig uddannelse, der består af en kombination af undervisning i IT, personlige kompetencer og praktik og er delt op i 3 hovedområder: Teknik, Softwarekonstruktion og Visualisering.

En vigtig del af uddannelsen er også praktikforløbene, som målrettes og skræddersys dig som elev med henblik på at forberede dig til arbejdslivet. Vores elever bliver i 80% af tilfældene ansat direkte i forlængelse af virksomhedspraktikken, fordi virksomhederne oplever, at elever fra AspIT skaber værdi for netop deres virksomhed.

Du kan læse mere om uddannelsen og praktikforløb her.  

Hvordan tilpasses undervisningen til den enkelte elevs behov og interesser?

På AspIT tilpasses undervisningen til den enkelte elevs behov og interesser. Du vil derfor få en individuel uddannelsesplan, som tager højde for dine styrker og udfordringer og der vil blive sat mål for uddannelsen og din fremtidige karriere.

Undervisningen på AspIT tager også højde for de særlige udfordringer og behov, som unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF) og andre relaterede diagnoser måtte have. Dette inkluderer at øve sig i sociale færdigheder, kommunikation og samarbejde.

Læringsmiljøet er også tilpasset dine særlige behov og udfordringer. Vi har lagt vægt på, at hver enkelt skole er lille og overskuelig og indrettet i et sansemæssigt roligt miljø, hvor der både er plads til dig og sociale aktiviteter.

Du kan læse mere om læringsmiljøet på AspIT her.

AspIT er meget mere end en uddannelse

Hos AspIT er det lige så vigtigt for os, at eleverne udvikler sig socialt som fagligt for at trives og samtidig blive klar til at være en del af en arbejdsplads.

Derfor findes der mange sociale aktiviteter på vores forskellige afdelinger i form af brætspil, lan-party, filmklub, cafébesøg, bordfodbold og meget andet, som vores elever elsker at være en del af.

Hos AspIT er det afgørende for os, at vores elever trives og når deres mål – både fagligt og socialt, da vores mål er at skabe den bedste uddannelse for unge med særlige behov.

Hvordan bliver du optaget på en STU?

Der er ingen deciderede krav til at blive optaget på AspIT – hverken din alder eller om du har afsluttet folkeskolen eller andre uddannelser har altså betydning for, om du kan blive optaget.

 Vores elever på AspIT er typisk i alderen fra 16 år og op, som har Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF) og/eller andre relaterede diagnoser, men det er ingen forudsætning for din optagelse.

Dét, der har afgørende betydning er, at du har brug for en specialskole med særlig tilrettelagt undervisning for at kunne udvikle dine kompetencer og er motiveret for det. Derfor tilbyder vi også gratis afklaringsforløb, som du kan læse mere om nedenfor.

Der er dog nogle generelle krav til at blive godkendt til en STU-uddannelse, hvilket sker gennem kommunen. Kontakt derfor din kommune omkring mulighederne for en STU-uddannelse.

Afklaringsforløb – Er AspIT noget for dig?

For at vurdere om AspIT er noget for dig, tilbyder vi gratis afklaringsforløb. Et afklaringsforløb varer 4-6 uger og har til hensigt at afdække dine faglige og sociale kompetencer og om du har det faglige potentiale og motivation til at gennemføre uddannelsen.

Vores afklaringsforløb er gratis, men skal godkendes af din sagsbehandler eller UU-vejleder.

Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du kan også læse mere om vores afklaringsforløb her.

Hvad kan man bruge en STU uddannelse til?

Vores mål er, at du kan få et job efter en uddannelse hos AspIT. Derfor består uddannelsen både af undervisning men også af virksomhedspraktik. Gennem virksomhedspraktikkerne hjælper vi med at formidle kontakten mellem dig og virksomhederne og skabe det rette match, som i langt størstedelen af tilfældene ender med fastansættelse efter endt uddannelse. Vores mål er derfor, at du kan bruge en STU hos AspIT til at få dit drømmejob.

Du kan læse mere om jobmuligheder gennem AspIT her

Hvad koster en uddannelse på AspIT?

En STU-uddannelse på AspIT bevilliges gennem kommunen, som også afholder skoletaksten. Uddannelsen er ikke SU-berettiget, men du vil modtage økonomisk støtte fra kommunen i stedet. Dette kan kommunen informere dig mere omkring.

Du kan læse mere om uddannelsen og hvordan du kan få den bevilliget her.

STU SU

Du kan ikke få STU SU, men du kan få en anden form for økonomisk støtte på din STU uddannelse hos AspIT, som kaldes uddannelseshjælp. Uddannelseshjælpens satser kan du se på borger.dk

Afdelinger i hele landet

Ønsker du at gå på en STU IT skole?

AspIT har afdelinger i hele Danmark, så uanset om du leder efter en STU i København, STU på Sjælland eller en STU uddannelse i Nordsjælland, Jylland eller Fyn kan du finde en nær dig herunder og læse mere:

Har du nogle spørgsmål?

Er du stadig i tvivl om en STU-uddannelse på AspIT er det rigtige for dig eller dit barn, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe uanset, om du har spørgsmål til vores ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, undervisningen, afklaringsforløb eller noget helt andet.

Find vores kontaktoplysninger her.

Vi har afdelinger i hele landet.

AspIT er et nationalt tilbud og du kan derfor finde en skole i hele landet. Vores store ønske er, at alle børn og unge med autisme skal have muligheden for at tage en uddannelse, lige meget hvor i landet de bor.

Find den AspIT-afdeling der ligger tættest på dig og læs mere om dagligdagen på den enkelte afdeling herunder:

 

Hvis du har autisme og leder efter en god privatskole, der indeholder IT-undervisning på et højt niveau, er du velkommen til at tage en snak med os.

Vil du vide mere om jobmuligheder for dig med autisme?

Har du autisme, og vil du vide mere om dine jobmuligheder? Hvad end du har autisme, asperger, ADHD eller en anden diagnose, er vores vejledere klar til at hjælpe dig.

Hvis du drømmer om en uddannelse med gode jobmuligheder, så se mere på vores hjemmeside og kontakt os gerne. Du kan finde en oversigt over de forskellige afdelinger her.

AspIT afdelinger