Hjem Blog Jobmuligheder for dig med autisme

Jobmuligheder
for dig med autisme

Vi hjælper dig til et godt liv med beskæftigelse

AspIT er en erhvervsrettet IT-uddannelse til dig med autisme eller lignende og med særlige behov. Selve uddannelsesforløbet tilrettelægges efter dine individuelle behov, og vi gør meget ud af at hjælpe med afklaring omkring dine muligheder for varigt arbejde efter færdiggjort uddannelse.

Hos AspIT får du en god blanding af teori og praksis i undervisningen, hvilket du kan bruge fremadrettet i dit videre arbejdsliv. Så hvis du har infantil autisme, atypisk autisme eller asperger og er i tvivl om dine jobmuligheder, så tag endelig en snak med os.

Læs mere om AspIT her

Hvor arbejder AspIT’s tidligere elever nu?

Vores tidligere elever har fået jobs indenfor flere forskellige områder, såsom programmering og forskellige former for IT- og produktudvikling.

Her kan f.eks. nævnes:

Troels siger: “AspIT kan noget særligt i forhold til, at man får føling med det, man skal arbejde med bagefter. Der er ikke noget ubrugelig teori, som jeg har oplevet det på andre uddannelser. Det er det bedste; at uddannelsen er hands-on. Og så er det mennesker, der vil én det godt”.

Med en AspIT-uddannelse får unge med autisme gode jobmuligheder.

Du kan læse udtalelser fra vores tidligere elever her.

Elever fra AspIT har eftertragtede evner

Som et led i AspIT-uddannelsen, har vi vores målrettede og skræddersyede praktikforløb. Mange af de virksomheder, AspIT samarbejder med, fortæller, at eleverne besidder særligt eftertragtede kompetencer. Vi oplever derfor ofte, at vores elever bliver ansat i direkte forlængelse af deres praktikforløb, fordi de skaber så stor værdi for virksomheden.

Et godt eksempel på dette er Kai fra AspIT Sønderjylland, som var i praktik hos SLS/Scandinavian Language Service.

“Vi er meget glade for at have sikret os, at Kai fortsætter hos SLS. Han har nogle helt særlige evner qua sin Autisme Spektrum Forstyrrelse, der gør ham til en værdifuld medarbejder her. De opgaver, Kai sidder med kræver høj koncentration over lang tid, og han løser simpelthen opgaverne hurtigere og bedre end andre” siger direktør Mette Lykkebo.

Læs mere om Kais praktikforløb, der førte til job, her

Hvordan foregår vores praktikforløb?

På AspIT sørger vi for at du og virksomheden bliver matchet, så vi er sikre på, at begge parter får et godt og brugbart forløb. Vi hjælper vi også med at skabe kontakten mellem dig som elev og virksomheden.

Mens du er i praktik, bliver du hele tiden fulgt af AspIT´s praktik- og jobvejleder og du får en mentor i virksomheden. Inden praktikken begynder, bliver du undervist i særlig tilrettelagte fagmoduler, der matcher de opgaver, du får hos virksomheden. På den måde er du hele tiden opdateret med viden i forhold til, hvad virksomheden har brug for, og i løbet af din praktik får du hands-on erfaring og mulighed for at prøve teori af i praksis.

Læs mere om vores praktikforløb her.

Hvor mange med autisme er i arbejde?

Netop vores særligt tilrettelagte praktikforløb har vist sig at være en kæmpe succes i forhold til at få vores elever i fast arbejde efterfølgende. Faktisk er intet mindre end 80% af vores elever i fast beskæftigelse samme dag, de dimitterer.

Det siger noget om, at både virksomhed og elev har haft en succesoplevelse, og at man gerne vil fortsætte samarbejdet efter endt praktikforløb. Faktisk siger 100% af alle virksomheder vi har samarbejdet med, at de vil anbefale andre virksomheder at tage en AspIT-elev i praktik og i ansættelse. Det kan du læse mere om her. 

Vores tidligere elev, Morten, der blev fastansat i Broager Sparekasse, fortæller: “Det betyder rigtig meget for mig at kunne tjene mine egne penge og ikke mindst at have noget at stå op til hver dag. Jeg fik pludselig en masse svar. Det var en lettelse. Her gik jeg og troede, at jeg ikke kunne holde til ret meget og kunne ikke forstå hvorfor.”

Meget mere end en IT-uddannelse

Selvom AspIT-uddannelsen primært har fokus på IT, vil du også blive undervist i andre fag, der er med til at give dig stærke faglige og personlige kompetencer indenfor forskellige områder.

På AspIT underviser vi i:

Vi bestræber os på, at unge med autisme får uddannelsesmuligheder, der udvikler dem både fagligt og personligt, så de har de bedste forudsætninger for at finde og varetage et arbejde med autisme efterfølgende. Vi tilpasser altid undervisningen til vores elevers individuelle behov, og sørger for at de udvikler sig i deres eget tempo.

Se oversigten over fagene og semestre her.

Vi har afdelinger i hele landet.

AspIT er et nationalt tilbud og du kan derfor finde en skole i hele landet. Vores store ønske er, at alle børn og unge med autisme skal have muligheden for at tage en uddannelse, lige meget hvor i landet de bor.

Find den AspIT-afdeling der ligger tættest på dig og læs mere om dagligdagen på den enkelte afdeling herunder:

 

Hvis du har autisme og leder efter en god privatskole, der indeholder IT-undervisning på et højt niveau, er du velkommen til at tage en snak med os.

Vil du vide mere om jobmuligheder for dig med autisme?

Har du autisme, og vil du vide mere om dine jobmuligheder? Hvad end du har autisme, asperger, ADHD eller en anden diagnose, er vores vejledere klar til at hjælpe dig.

Hvis du drømmer om en uddannelse med gode jobmuligheder, så se mere på vores hjemmeside og kontakt os gerne. Du kan finde en oversigt over de forskellige afdelinger her.

AspIT afdelinger